Εξωτικό smoothie bowl με ανανά και καρύδα!

Αν θέλεις ένα δροσιστικό πρωινό με εξωτικό άρωμα, έχεις βρει την καλύτερη συνταγή!
Smoothie bowl με ανανά και καρύδα, φουλ δροσιστικό και πρωτεϊνικό που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι!
Υλικά για 1 μπολάκι (ενδεικτικές ποσότητες για 1 μέτρια μερίδα)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% ή πουτίγκα με γεύση βανίλια
- 1/2 μπανάνα από κατάψυξη κομμένη σε ροδέλες
- 1 φέτα ανανάς από κατάψυξη κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.γ. μέλι προαιρετικά
- 2 κ.σ. καρύδα τριμμένη για το σερβίρισμα
- Προαιρετικά: granola ή ξηρούς καρπούς για έξτρα toppings
Εκτέλεση
- Κόβουμε την μπανάνα και τον ανανά και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή και όλο το βράδυ. Φυσικά μπορείς ένα από τα 2 φρούτα να το κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου αν δεν το θες πολύ παγωμένο!
- Στο μπλέντερ μας ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα φρούτα και χτυπάμε πολύ καλά. Σε αυτό το σημείο αν το μπλέντερ σας θέλει λίγη βοήθεια μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα καρύδας ή νερό.
- Χτυπάμε μέχρι να λάβουμε μία λεία υφή. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε έξτρα σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια αν το θέλετε περισσότερο πρωτεϊνικό.
- Σερβίρουμε σε ένα μπολάκι, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και προαιρετικά γκρανόλα ή ξηρούς καρπούς και το μπολάκι μας είναι πανέτοιμο.
DILET
- Κάθε μπολάκι αποδίδει μόλις 300 θερμίδες και τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης! Προσαρμόστε τις ποσότητες των υλικών και των toppings ανάλογα με τις ανάγκες σας.
- Μπορείτε μέσα να προσθέσετε έξτρα εκχύλισμα βανίλιας ή κανέλας για άρωμα.
- Μπορείτε επίσης στο σερβίρισμα να βάλετε και λίγο crunchy φιστικοβούτυρο που ταιριάζει τέλεια.
- Η υφή του είναι σαν παγωτάκι οπότε μπορείτε να το καταναλώσετε και ως ενδιάμεσο σνακ γλυκάκι σε μικρότερη ποσότητα.
- Gluten free, low carb, vegan αν χρησιμοποιήσετε φυτικό γιαούρτι ιδανικά σόγιας.
Καλή απόλαυση!